Preventie pagina

Na inbraakDe Eerste 10 Minuten Geen Paniek!!!!!Je moet er niet aan denken : Bij thuiskomst ontdekken dat er bij je is ingebroken. Wat Nu!!
Wat te doen??
Eerste Hulp Bij Inbraak:

Aangifte Na Inbraak

Al hebben de inbrekers er nog  zo’n puinhoop van gemaakt en al popelt U om te weten te komen wat er allemaal gestolen is,  Probeer toch alles ongeroerd te laten. Bel direct de Politie om aangifte te doen en wacht hun komst af!   Kortom : wis geen sporen uit, die kunnen leiden tot opsporing van het geboefte. Probeer na het onderzoek van de politie een zo volledig beeld te krijgen van de vermiste en beschadigde spullen. Maak hiervan een lijst op.  Als U na de aangifte merkt dat er nog meer zoek is kunt U een aanvullend proces-verbaal laten opmaken.

Pasjes weg: Blokkeer rekeningen
Zijn er pasjes ontvreemd laat dan direct de rekeningen blokkeren.
Voor telefoonnummers belt U Uw bank of vraag erom bij de politie tijdens de aangifte, of klik hier voor alle belangrijke telefoonnummers

De beste preventie:

Voorkomen is beter dan genezen.
Zorg ervoor dat inbrekers Uw huis niet kunnen binnendringen. Raadpleeg voor goed hang- en sluitwerk de ijzerwarenwinkel of de plaatselijke politie.

Mocht u ondanks alle preventieve maatregelen het slachtoffer zijn van inbraak meldt dit dan zo snel mogelijk (liefst binnen 24 uur) bij Uw verzekeringsmaatschappij of tussenpersoon

Slachtofferhulp:

Een inbraak is een grote aanslag op de  privacy,  veel mensen worden hierdoor aangeslagen. Praten met anderen over die gevoelens helpt om de problemen boven te komen. Helpt dat onvoldoende dan kunt u contact zoeken met Bureau Slachtofferhulp. Voor telefoonnummers zie telefoonboek of raadpleeg de Politie.

Maak een archief:

U vergemakkelijkt de aangifte, de waardebepaling en misschien het opsporen van voorwerpen aanzienlijk als U ze heeft beschreven U kunt dat op papier doen, in de computer al is het verstandig daar dan een kopie van op een veilige plaats te bewaren.  Tevens is het aan te raden om rekeningen , foto’s  etc als  bewijs te bewaren. Noteer de aankoopdatum op de bonnetjes. Zorg bij bijzondere voorwerpen zoals, kunst, schilderijen, antiek en verzamelingen voor een goede omschrijvingen of foto’s, dit geeft minder kans op meningsverschillenen deze kunnen ook door de  recherche voor nasporingen gebruikt worden Klik hier voor een registratieformulier om uw voorwerpen op te noteren.

Wat te doen bij autodiefstal?

Is uw auto gestolen? Dan is het belangrijk dat u verschillende instanties informeert.

1. Doe altijd aangifte bij de politie en vraag om het aangifterapport.

2. Neem contact op met het Verzekeringsbureau Voertuigcriminaliteit.
De VBV Helpdesk is 24 uur per dag 7 dagen per week bereikbaar op
071-3641777. Na een melding wordt het gestolen voertuig direct in de
opsporingsregisters van de politie opgenomen, waardoor de opsporing
van het voertuig wordt vergemakkelijkt.

Voor meer informatie zie www.stichtingvbv.nl

3. Informeer zo snel mogelijk uw assurantieadviseur en meldt de autodiefstal

Houd uw autopapieren op zak!

Het komt regelmatig voor dat mensen hun kentekenbewijs in de auto laten liggen , omdat ze bang zijn anders een boete te krijgen als de politie hen controleert. Of men redeneert als het kentekenbewijs in de auto ligt kun je het niet vergeten!  Maar wat de meeste mensen niet weten is dat de meeste verzekeringsmaatschappijen in hun voorwaarden hebben staan dat bij diefstal van de auto pas wordt uitgekeerd op het moment dat u alle delen kentekenbewijs, het overschrijfbewijs en de sleutels  kunt overleggen. Dit houdt in dat wanneer u één of meerdere zaken niet kunt overleggen, de verzekeringsmaatschappij niet tot uitkering van de schade over zou hoeven gaan. Het is dus erg aan te raden dat u deze papieren nooit in de auto achter laat. En thuis het overschrijfbewijs gescheiden van de overige kentekenpapieren bewaart op een veilige plaats.

 

Voorkom diefstal kentekenplatenKentekenplaten blijken in trek bij autokrakers. Nummerborden worden regelmatig ontvreemd om er gestolen auto’s mee uit te rusten. Gedupeerden kunnen bij de Rijksdienst voor het Wegverkeer (RDW) een vervangend kentekenbewijs aanvragen. De RDW stuurt daarna het ‘oude’ kenteken weer op zonder het kenteken als verdacht te bestempelen. Gevolg is dat in Nederland verschillende auto’s rijden met hetzelfde kenteken. Dit leidt tot problemen na verkeersovertredingen of wegrijden bij een tankstation zonder te betalen. Autobezitters kunnen problemen voorkomen door nummerborden met popnagels te bevestigen. ( bron: centraal beheer )
Voorkom een gelegenheidsinbraakVaak wordt de deur dichtgetrokken en NIET op het nachtslot gedraaid. Met een plastic plaatje( het zogenaamde flipperen) komt de inbreker dan binnen. DOE DE DEUR DUS ALTIJD OP HET NACHTSLOT ALS U WEGGAAT. ( bron: Politiekeurmerk.nl )
Meer Tips:

 • Als u het inbrekers moeilijk maakt, haken ze eerder af. Laat geen touwtje uit de brievenbus hangen. Laat geen ladder of huishoudtrap buiten staan. Zet ook kliko’s en groenbakken goed weg, het zijn makkelijke klimtoestellen. Kijk ook naar regenpijpen en pergola’s. Hoe langer u een inbraak kunt vertragen, des te kleiner is de kans dat u er het slachtoffer van wordt. Let op: een ongesloten deur is via de brievenbus in die deur makkelijk te openen.
 • Doe als vaste gewoonte ramen en deuren op slot als u weg bent of naar bed gaat. Ook als u maar vijf minuutjes weg bent. Inbrekers zijn sneller dan u denkt! Vergeet ook de ramen op de eerste verdieping, de dakramen en de bovenlichten niet.
 • Laat geen sleutels in het slot zitten, ook niet aan de binnenkant. En leg ze vooral niet voor het grijpen onder de vuilnisbak of deurmat!
 • Doe tuinhek en poort altijd op slot.
 • Laat ’s avonds altijd ergens zichtbaar een lampje aan. Gebruik bijvoorbeeld een tijdschakelaar voor een lamp in de woonkamer. Zo’n schakelaar is niet duur en bij alle doe-het-zelf winkels te koop. U kunt ook licht op slaap- of badkamer laten branden als u er niet bent.
 • Zorg voor een (automatische aanspringende) buitenlamp op donkere plaatsen, zoals in de tuin of bij de achterdeur.
 • Hang geen briefje op raam of deur als u weggaat. Laat ook geen speciale boodschap achter op het antwoordapparaat als u met vakantie gaat.
 • Druk uw kinderen op het hart dat zij niet in de social media aankondigen wanneer u op vakantie gaat.
 • Vraag buren, familie of vrienden of ze de brievenbus regelmatig willen legen als u op vakantie gaat. Zij kunnen ook af en toe een andere lamp aandoen en steeds iets aan de stand van gordijnen of rolluiken veranderen. Daardoor lijkt uw huis niet verlaten.
 • Vraag buren of ze een oogje in het zeil willen houden. Niet alleen als u op vakantie bent, maar altijd. Sociale controle kan veel voorkomen. Aarzel niet om zelf actie te ondernemen. Ziet u bijvoorbeeld lange tijd een vreemde auto in de straat en blijft de bestuurder erin zitten, noteer dan het kenteken en bel het door naar de politie.
 • Bij het politiebureau kunt u een zogenaamd vakantiekaartje halen. Vul dit in en lever het weer bij de politie in. In geval van nood is dan bekend wie er een extra sleutel heeft en waar de politie u kan bereiken. Bovendien kan de politie voor extra surveillance zorgen.
 • Laat in flats de algemene toegangsdeur niet open staan en laat ook niet iedereen zomaar binnen. Laat personen zich desnoods legitimeren.
Blokkeer uw bankpas bij verlies of diefstal!Wanneer u ontdekt dat uw bankpas of uw GSM gestolen is of wanneer u uw pas of GSM verloren heeft is het raadzaam om direct deze te blokkeren zodat u er zeker van bent dat een onrechtmatige eigenaar u er geen schade meer mee kan berokkenen. Voor de adressen waar u uw pas of GSM kan blokkeren klik hierKlik ook eens op de volgende link om alles over beveiliging te lezen. http://www.beveiligingstips.nl/Index.htm
Tips om brand door “verkeerd gebruik” elektrische apparaten te voorkomen!– Maak het pluizenfilter van de wasdroger na elke droogbeurt pluisvrij
– Zet de televisie helemaal uit en( niet op stand-by)
– Zorg voor voldoende afstand tussen halogeenspotjes en brandbaar materiaal
– Rol een kabelhaspel helemaal uit als er een elektrisch apparaat op aan wordt gesloten
– Gebruik de magnetron uitsluitend voor het bereiden/verwarmen van voedsel of dranken
– Maak minimaal een keer in de drie maanden het vetfilter van de afzuigkap schoon, reinig verder uw broodrooster, haarföhn, stofzuiger, frituurpan e.d. regelmatig
– Wanneer u elektrische apparaten inbouwt zorg dan voor voldoende ventilatiemogelijkheden
– Tot slot van deze bloemlezing van tips willen wij u er op wijzen dat u uw elektrische apparaten het best dient te behandelen zoals beschreven is in de  bij het apparaat geleverde voorschriften, want een van de belangrijkste oorzaak van binnenbranden is het onjuist gebruik van elektrische apparaten

Groene kaart voor de caravan

Wanneer u met uw auto en caravan op vakantie gaat is het noodzakelijk dat u een groene kaart heeft voor uw caravan, indien hiervoor een apart kenteken is afgegeven. Deze groene kaart wordt, op verzoek, afgegeven door de verzekeringsmaatschappij van het trekkende voertuig.
Voornamelijk in de landen Spanje en Polen maar ook tegenwoordig Duitsland kan men hierop controleren.

Als u dus met uw caravan naar het buitenland gaat, vraag dan bij ons hiervoor een aparte groene kaart aan!

De gegevens welke wij van u nodig hebben zijn:

 

Kenteken caravan

Merk en type

Chassisnummer

Bouwjaar

De periode wanneer u met vakantie gaat
Deze gegevens kunt u eventueel naar ons e-mailadres zenden. Bovendien kunt u tevens een passende reisverzekering bij ons afsluiten.
Wij wensen u een aangename en schadevrije vakantie toe!


Alarm
Steeds vaker brengen verzekeraars  de geldigheid van een alarmcertificaat in het geding ingeval van schade, inbraak of diefstal.
De Stichting Certificering Motorrijtuigen ( SCM ) die het certificaat van de alarminstallatie afgeeft, biedt verzekeraars directe toegang via het internet om de geldigheid van een certificaat te controleren.
Na inbouw van een alarminstallatie is de geldigheid van het certificaat drie jaar. Na deze drie jaar moet jaarlijks de alarminstallatie opnieuw worden gekeurd om de geldigheid van het certificaat te verlengen. Voldoet u hier niet aan, dan bestaat de kans dat de verzekeraar zich in geval van schade ( en met name diefstal)  kan beroepen op het niet geldig zijn van het certificaat en dus de uitkering kan weigeren.
Het is dus voor U van het grootste belang dat U een periodieke keuring laat uit voeren aan de alarminstallaties van alle zaken waarop zich een alarminstallatie bevindt, denk bijvoorbeeld aan de auto,motor,caravan, boot enz, .Als u twijfelt of u aan de (polis) voorwaarden voldoet die de verzekeraar stelt, neem dan contact met ons op

Rampen
Wat te doen bij rampen?Voor informatie bij rampen ga naar www.crisis.nl.
Voor eventuele voorbereiding vindt u hier een checklist